5 κοντινές εκδρομές για το ΣΚ

Aναρωτιέσαι πού θα πας το Σαββατοκύριακο για να ξεχαστείς λίγο, να ηρεμήσεις, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να κάνεις και κανα μπανάκι; Θες όμως να είναι κοντά χωρίς να χρειάζεται μεγάλη απόσταση καθώς τη Δευτέρα πρέπει να ξυπνήσεις για δουλειά και Κυριακή απόγευμα πρέπει να είσαι ήδη στην Αθήνα. Σου έχουμε τη λύση και σου προτείνουμε 4 επιλογές για κοντινές εκδρομές.

  • Ναύπλιο η ερωτική πόλη.

Αρχικά η πρώτη σκέψη για κοντινές αποδράσεις, έστω και μονοήμερες είναι το όμορφο Ναύπλιο. Μια πόλη που πραγματικά τα έχει όλα. Σου προτείνουμε να διαβάσεις το άρθρο μας εδώ ! Στα έχουμε όλα γραμμένα και με λεπτομέρειες που δεν ξέρει πολύς κόσμος.

  • Αγκίστρι και Αίγινα

Το νησάκι δίπλα στην Αθήνα που πραγματικά και αύτο τα συνδυάζει όλα. Μπάνιο , θάλασσα. Μπορείς να πας να προσκυνήσεις και τον Άγιο Νεκτάριο στο μοναστήρι που είναι λίγο έξω απο το λιμάνι. Μπορείς να πας στις πανέμορφες παραλίες που έχει σε όλη την έκταση του νησιού και μπορείς επίσης να πας δίπλα στο μικρό νησάκι, στο Αγκίστρι.

Βάλε, λοιπόν, το ξυπνητήρι νωρίς γύρω στις 6 ,αν το κάνεις μονοήμερη. Στις 7.50 αναχωρεί το πρώτο flying dolphin από τον Πειραιά (13€ one way) και στις 9.00 το πρώτο ferry (11,50€ επίσης one way).

  • Ωρωπός

Ο Ωρωπός είναι μια απο τις πιο εύκολες λύσεις για βόλτα και μια βουτιά στη θάλασσα. Μπορείς να συνδυάσεις τη βόλτα σου στο όμορφο λιμάνι και να φας στις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Μια όμορφη λύση για μονοήμερη εκδρομή.

  • Πολύ κοντά στο Αλεποχώρι, μία ώρα και ένα τέταρτο μακριά από την Αθήνα υπάρχη μια λίμνη μικρή που είναι σα λιμνοθάλασσα.
  • Ανάμεσα στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

Ανάμεσα στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο υπάρχει ένα χωριό με μια όμοργη παραλία. Αξιοθέατο της περιοχής , η βίλα του Άγγελου Σικελιανού.

Leave a comment